Blogger Backgrounds
~salam dr mr ukiran aksara:: mr ingin menjemput kalian semua untuk mnjadi penulis jemputan blog ini. Kalau berminat bolehlah hantar cerita lawak kalian di http://www.facebook.com/ukiranaksara sekian, ukiran aksara... :)

kliks sini kalau anda seorang blogger!!!

Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

~^_^copy n paste kat korang punye blog okey :)~

nyamuk

my new!!!

terima kasih kerane sudi membace

bruttel gile

my new!!!


terima kasih kerane sudi membace

kisah anak dan ayah yang kuat menipu..

my new!!!
Stu hari d0rg pegi sungai..
Anak:ayah,sya nak mandi sungai..
Ayah:pegi la..hati2 ya..
Lalu si anak terjun,15 minit kemudian baru la dia timbul..
... ... Ayah:lama nya kmu di dalam?
Anak:ayah,tadi semasa di bwah,ada rest0ran,jadi sya singah la skejap makan..
Ayah:kalu mcam tu,ayah pun nak pegi la..
Lalu si ayah trjun,malangnya kepalanya terhantuk batu lalu bedarah..
Anak:kejapnya ayah ?
Ayah:nie kamu punya pasal la ni,pegi makan x pndai byar,tu la kepala ayah bdarah kena pukul tauke kdai...

karya ditulis oleh : Izzie Johanna
terima kasih kerane sudi membace

say something

my new!!!
say something about this picture::



di copy drpd :: Ahmad Zaini
terima kasih kerane sudi membace

just for joke

my new!!!


dicopy oleh : Himpunan Cerita Lawak
terima kasih kerane sudi membace

manantu hantu

my new!!!
Ada satu famili. Satu hari sedang menantu lelaki tengok TV, bapa mertua lalu di depan. Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua.

Bapa mertua tak bergerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap.

Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: "Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!).." Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya.

Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: "Bila masa kau jadi malaikat ni? Aku belum mati lagi la..".

karya ditulis oleh : Gurlz Bokboong Kc
terima kasih kerane sudi membace

status facebook

my new!!!
Cucu : Nenek!! nenek..!! Datuk meninggal !!
Nenek :Bila cu??
Cucu :Baru je, jatuh dari p0k0k sukun, cepat nek
kerumah, keluarga sudah bkumpul semua, mari cepat
nek !!
Nenek : Kejap cu, nenek pinjam HP kamu dulu cu..
Cucu : Nak tpon siapa nek ??
Nenek : Bukan! nenek nk buka facebook dulu..nenek nk ubah status
dari BERKAHWIN menjadi JANDA

karya ditulis oleh : KoLeKsI KiSaH LaWak
terima kasih kerane sudi membace

lawak filem DHIA



gambar dicopy oleh : Himpunan Cerita Lawak
terima kasih kerane sudi membace

orang gila

my new!!!
Ada 15 orang gila, mereka akan menjalani ujian kesihatan di Amerika. Mereka dibawa dengan menggunakan pesawat Hercules yang besar. Ketika di udara, orang-orang gila itu terlalu bising kerana bermain bola sepak di dalam pesawat. Kapten pesawat marah dan menyuruh co-pilotnya untuk menenangkan mereka. "Hoi! Bising sangat nie! Jangan main bola di dalam kapalterbang!!!" bentak co-pilot kepada orang-orang gila tersebut.

Akhirnya situasi menjadi tenang. Tapi lama-kelamaan, Kapten curiga karena situasinya terlalu tenang. Dia menyuruh lagi co-pilotnya untuk memeriksa keadaan di belakang. Ketika co-pilot datang, dia terkejut setengah mati! Orang gilanya tinggal 4 orang!!! "Hei, kamu semua! Kenapa tinggal 4 orang sahaja? Yang lain ke mana?"

"Habis... tak boleh main bola di dalam kapalterbang, jadi mereka main bola di luar la."
"HAH?! Habis tu kenapa kamu semua masih berada di dalam?"

"Kitorang ni pemain simpanan...".

"!@#$%^&*&^%$#@!@#$%^&*&^%$"

karya ditulis oleh : Uzair Roslan
terima kasih kerane sudi membace

makcik oh makcik

my new!!!
Suatu hari..seorang Makcik menyewakan salah satu biliknya
untuk seorang pemuda penyelidik nak buat kajian kat kampungnyer..
Penyelidik yang dah bersetuju tu pun menyewa la...
Malam tu..
Time penyelidik tu nak mandi..maklum ler bilik air kampung..
Dah tu dia tu..hensem lagi..muda lagi..
Makcik tu pun "semacam" ler..dia pun nak pi ngendap si anak muda nie mandi....
Makcik nie kantoi sekali..oleh pemuda tu..
Kali keduanya pun kantoi..nak ngendap nie..
Kali ketiganya..pemuda tu naik bengang dan bagi warning..
" Kalau makcik ngendap saya sekali lagi...saya rogol makcik!!!"
Kemudian..makcik tu keluarkan jari kelingking dan berkata...

" JANJI TAU..!!"..
!@#$%^7 ada patut ke...



karya ditulis oleh : UzAir Al-fAteh
terima kasih kerane sudi membace

tutorial : : macam mane nk buang error bx-l4u1mh

salam ... saye nk kong si macam mane nk buang error.... senang je mule2 kliks sini .... ok tq.... okey sambong cerite.... macam mane nk buang bende ini : :



senang je tu... selalu jd kt pc saye .. tutup semua program pastu restart macam biase.. da siap.. kn senang... insyaallah akan jadi... tq.....
terima kasih kerane sudi membace

churp-churp

jom kite pasang churp2 di blog....
churp2 nie bleh buat duit poket....

nk buat???

ikut je step ni....

1 . Pertama sekali , korang KLIK SINI untuk daftar tau ?

2 . Sign in With Facebook > Log in > Allow

3. Authorize With Facebook > Authorize With Twitter (jika ada) Jika tiada > Skip

4. Setup Your Churp-Churp Account (Isi semuanya secara detail dan betul!)

5. Tekan UPDATE !

6. Lepas tekan Update , tekan pula bahagian SETTINGS

7. Isi profile dengan betul . (Nama penuh , Alamat , No Tel)* Penting untuk Hantar Cheque*

8. Then , SAVE ! Lepas tu pergi dekat SURVEY pulak . (Tick mana korang suka) . SAVE .

9. Pergi dekat Rewards . (Untuk copy kempen/iklan untuk masukkan ke dalam blog !)
terima kasih kerane sudi membace

tinggal sesame

my new!!!
Malam tu lepas makan malam, Ajoi lepak-lepak di depan TV sambil berbual dengan isterinya.

Ajoi: “Kalau abang meninggal, ayang menikah lagi tak?”

Isteri: “Tentu saja tidak! Ayang akan duduk dengan adik perempuan Ayang. Abang pulak camner kalau saya meninggal, abang nikah lagi tak?”

Ajoi: “Tentu sekali tidak , sama juga macam ayang… abang juga akan tinggal bersama dengan adik perempuan Ayang…
terima kasih kerane sudi membace

timbang berat

my new!!!
Di sebuah Mall yang sesak dengan pengunjung.. ada satu
alat pengukur berat badan yang cukup canggih.. Hanya dengan
membayar RM 1.00 kita akan diberitahu berapa berat badan kita
oleh program komputer. Seorang gadis dan temannya mencuba
di tengah kerumunan orang.. Setelah memasukkan wang RM
1.00..mesin komputer menjawab: "47 kg!"
Gadis kedua cuba untuk menimbang, dan mesin komputer
menjawab: "52 kg!"

Setelah beberapa minit datang seorang wanita yang
cukup gemuk dan montel cuba menimbang dirinya di mesin itu.
Setelah memasukkan wang RM 1.00.. mesin komputer mengeluarkan jawapan:
"Tolong naik sorang-sorang.. jangan ramai-ramai!"
terima kasih kerane sudi membace

bunyi haiwan

my new!!!
Cikgu : Baik anak-anak murid.... pagi ni kita akan belajar mengenal bunyi haiwan. Udin, macam mana bunyi ayam berkokok?
Udin : Kok kokk kokkkkk!!!!!
Cikgu : Bagus Udin... Limah, buat bunyi kucing pula..
Limah: Meowwww
Cikgu : Amboi, manja kucing tu ya.... Ajoi, buaya bagaimana pula bunyinya?
Ajoi : Fewittt! Hai, Cik Adik! Sorang jer...? Abang temankan ya...
Cikgu : Bunyi buaya apa tu???
Ajoi : Buaya darat cikgu!..
terima kasih kerane sudi membace

~kereta~

new!!!
Seorang ibu mahu mengundur kereta..

Ibu : Mak nak undur kereta. kalau kena, cakap ye.
Anak : Ok, mak!

Si ibu pun undur keretanya..

Anak : Lagi mak, undur lagi. Lagi, lagi..

Si ibu pun undur lagi, tiba-tiba “DAMM!", kereta yg si ibu undur terlanggar
pokok kat belakang..

Anak : OK Mak!! dah kena!!
terima kasih kerane sudi membace

hadiah ari guru...

seorang cikgu y mgjar murid thn1 d kwsan pdalaman sdg bbncang bsma murid2 ny tntg hadiah sempena hari guru pd keesokan hr ny..
ckgu:hdiah xsmestinya y mahal..y pntg kta ikhlas..
murid2:contoh ny apa ckgu?
ckgu:begini saja lah murid2,kalau sy..sy mmg xkesah..kalau bpk awk kerja tnam jgung,bg lah jgung..kalau nelayan,ikan pun xper..dan bgitu lh y lain2 nya yer..
mamat:owh bgitu ye ckgu.phm2
keesokan harinya,meja ckgu tlh d pnuhi oleh pbgai hadiah y d bwa oleh murid2..ckgu tersenyum gembira krn murid2 nya bijak2 belaka..
tba2 mamat muncul d hdapan kelas dgn tcungap2..
ckgu:eh! mamat?knp tcungap2 nih?datang lewat pulak ni knp?
mamat:maaf sy tlewat ckgu..sy usung hadiah untk ckgu..tu..d hadapan pntu..?ckgu nk tengok?
ckgu: Ya Allah..mamat...batu nisannnn??(tkejut)
mamat: haa...ahh ckgu..(dgn nada bangga)
ckgu:bpk awk kerja apa mat?
mamat:bpk sy penggali kubur ckgu..
ckgu:owh..patut punnn..#%*$#*§#
terima kasih kerane sudi membace

lawak gimik...

Kelakuan Tidak Senonoh Seorang Ayah Dengan Anak Di Dalam Bilik
Seorang bapak memanggil anak gadisnya masuk kedalam bilik.
Bapak : Bedah, mai sini sat. Bapak nak tunjuk sesuatu ni.
Bedah : Ya bapak, ada apa?
Bapak : Mai masuk dalam bilik pastu tolong tutup semua tirai tingkap….
Bedah : Apa???!!! (isk? bapak aku ni? lain macam jerr)
Bapak : Dengar tak bapak kata…..
Bedah : Ya bapak, Bedah dengar…
Bapak : Okeh… mai duduk sebelah bapak. Heh? heh…
Bedah : Eh!!! bapak, Bedah kena keluar dari bilik ni. Sat lagi mak balik…abis aaaa.
Bapak : Tak payah risau… mai duduk sini cepat!!!! Jangan bagi bapak berkasar.
Bedah pun terpaksa la duduk jugak… hati diatakleh cakap laa… berdebar giler ahhh. Dalam kepala dok terbayang jadi apa la nanti kat dia.(dia terbayang mcm yg korg bayang)…hehe
Bapak : Cantikkk!!! Yiihaaa. Astalavista bebeh. Okeh, mai masuk dalam selimut bapak plak.
Bedah : Apa???!!!
Bapak : Masuk la cepat!!! Dok cakap banyak pulak. Bapak ikat mulut tu karang aaa.
Bedah : Bapak…Bedah takut laaa. (nak nangis….pasrah)
Bapak : Bedah, tengok ni
Bedah tak sanggup nak tengok… dia pejamkan mata. Dia tahu, bapak dia dok buang tebiat. Bapak dia dah gila. Kiranya, bapak dia nk tunjuk tu konon-konon nak intro dulu ler tu. Tapi dalam hati, Bedah teringin gak la nak tengok. Dia pun bukak la mata sikit.
Bapak : Cantik tak jam G-Shock baru bapak ni.Dia ader cahaya bila gelap. Mahal nih!!! Dah, pegi keluar.
terima kasih kerane sudi membace

cepat cube ni!!!

Bahasa Melayu senang? Ish, tak ada lah. Kalau tak percaya sila isikan tempat kosong dengan perkataan "Ya" atau "Tidak". ________ , saya seekor lembu. Haa.. Apa jawapan nya? Selamat mencuba ya. Haha.. aku dah cuba jawab. Tapi gagal. Betul la Bahasa Melayu susah. Hahaha....
terima kasih kerane sudi membace

about cat!!!

Teacher: Peter, your composition on “My Cat” is exactly the same as your brother’s. Did you copy his?
Peter : No sir, it’s the same cat.
terima kasih kerane sudi membace

lawak teka teki...

‎1) Semua haiwan jadi monyet,monyet jadi apa?
jwpn: Jadi banyak.

2) Antara ekor lembu dengan ekor tikus... ekor mana
yg lebih pjg & kenapa?
jwpn: ekor tikus lebih panjang sebab mencecah
lantai

3) Dari banyak banyak burung, burung mana jaga
atuknya sendiri?
jwpn: Burung belatuk aaa

4) Kalau kereta berhenti apa yg turun dulu ....?
jwpn: Speedometer turun dulu

5) kalu bas kemalangan n bas tu terjatuh ke dalam
sungai, apa yang masih hidup lagi walaupun bas tu

dalam air...?
jwpn: road tax dia arrr....

6) kete apa yang bolih jalan dari pokok ke pokok?
jwpn: nissan 323 (tree to tree)

7) apa yang paling pandai dalam makmal?
jwpn: termometer sebab byk degree :-p

8) Kumpulan Orang Asli Paling Berjaya
jwpn: O.A.G (Orang Asli Gombak)

9) Kumpulan Rock yang Paling wangi
jwpn: MAY (Bau Sabun)
terima kasih kerane sudi membace

lawak kl gangster...

my new!!!
Apabila kanak2 terpengaruh cerita KL gangster :)

MAK:aiman! diam la ..adek tengah tido nie!
AIMAN:lu kasi gua mati dulu lah bru gua diam..
AYAH:aiman !nie mak kamu tau x...
AIMAN:sekarang gua x kira lu abg long ka,lu ayahda ka, nie KL gua pegang!
AIMAN:mainan nie abang punya lah bak sini mainan abang..
ADEK:abang x abang !spe kacau aku pecah.....
huhuhuhuhuhuh.........................hahahahahahahaha...
terima kasih kerane sudi membace

lawak leptop...

my new!!!
kasim : weh wan, aku nk pnjm laptop ko leh x..,
wan : pakai aa.. nuh ade atas meja
kasim : wan, ape pswod laptop ko neh?,
wan : tak boleh
kasim : cpat la woi..bgtau aa paswod laptop nie..
wan : aku kta tak boleh, tak boleh la..
kasim : kedekot siot ko neh..
wan : eh kasim, ko nk g mn? td kata na pjm laptop??
kasim : dh ko xbg paswod cmne aku na pakai..(jeling)
wan : laa...kan aku da kata...TAK BOLEH.. itula password nyer..
terima kasih kerane sudi membace

lawak bola!!!

my new!!!
Nazmi : Ayah, harini Nazmi score 1 goal lawan Bahrain !
Ayah : Anak jiran sebelah tu score 10A SPM kau tau !!

~~

Anak jiran sebelah: ayah saya dpt 10A
Ayah jiran sebelah: anak jiran sebelah dapat 30 ribu menang sukan sea. Baru 17 tahun dah dapat duit macam tu kau bile dapat duit byk tu?
terima kasih kerane sudi membace

hari perkenalan...

my new!!!
Cikgu:selamat berkenalan....
Murid baru:kite Berkenalan hanya dalam laman muka buku....
Cikgu:sat gi cikgu hantar kau dekat guru besar baru tau...
Murid baru:Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu ooohh uwouwo
Cikgu:aku sakit hati dah ni
Murid baru:hati ku rasa sesuatu
Cikgu:cikgu kan kata dah nak hantar kamu dekat guru besar
Murid baru:dan pabila kau kata kau mau jumpa aku
Cikgu:sudah! tolong diam!
Murid baru:ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju huwoohuwoho
Cikgu:bdk ni mmg nk kena buku lima ngan aq ni!
Murid baru:itulah cinta yg satu..cinta di buku lima..
Cikgu:!@#$%@?
terima kasih kerane sudi membace

ilmu persilatan!!!

my new!!!
Perbualan cucu dan atuk. . .

Atuk: Dulu atuk pernah berlawan dengan 4 orang perompak sekaligus. Dengan menggunakan segala ilmu persilatan yang atuk miliki, atuk berjaya mengalahkan 3 orang perompak tu. . .

Cucu: Wah! Teror lah atuk. . . Tapi yang sorang lagi macam mana?

Atuk: Ha, dia tu lah yang bawa atuk pergi hospital. . .
terima kasih kerane sudi membace

lawak petir....

my new!!
suatu hari seorang anak tanya kepade bapanye::

anak : ayah asl kite nampak petir dahulu baru kite dengar bunyinye???
ayah : sebab mate dahulu baru telinga....
anak : x paham la ayah...
ayah : yelah mate kite terletak dihadapan dan telinga di tepi bersamaan di belakang mate so tulepasal kite nampak dulu baru dengar....sebab telinga dibelakang.....
anak : @!$#@$#%$#@
terima kasih kerane sudi membace

warning.. jangan hilang pen!!!

my new!!!
hilang pen - tak boleh bwat keje skolah
tak buat keje skolah - tak pandai
tak pandai - gagal SPM
...
gagal SPM - tak dapat masuk U
tak dpt Masuk U - takde ijazah

... ...... ......takde ijazah - tak boleh dpt keje

tak dapat keje - takde duit
takde duit - kusut masai
kusut masai - tak hensem
tak hensem - takde awek
tak ade awek - tak boleh kawin
takleh kawin - takde anak
takde anak - lonely
lonely - tertekan
tertekan - bunuh diri
#WARNING# - jangan hilang Pen ! ! =.=
terima kasih kerane sudi membace

hadiah bezday..

my new!!!
sayang s0k bezday baby...baby nk hadiah...
Ok baby...

Kees0kan arinya

nah baby hadiah..hepy bzday.bkak la.
Thank syg jap..erm...pe ni syg.xkn hadiah ni k0t,de0darant,png0rek tlinge,berus gg...gincu..erm.pe ni sume syg..
Xske ke baby...
Syg mcm perli baby je.tau la tgn bby kudung due2...xleh k0rek tlinge.pkai de0drant.nk brus gg,nk pkai gncu.smpai ati sygkn...
La,dlu baby p0n sme,bzday syg baby bg kas0t,st0king..tau la syg ni xde kaki due2..
Syg ni bls dndam ye...
A.ah,syg nk bls dendam kat baby.
Ah syg cacat
ah baby ag cacat.c0z bs0h brak gne kaki...syg ad tgn baby xde.
Ah gram22nye baby
terima kasih kerane sudi membace

~lawak memancing~

my new!!!
pada suatu ptg..seorg pemuda t'jmpe seorg pk ck sdang memancing..
Pemuda:pk ck tnga buat ape?
Pk ck:tnga memancing nak..pkck lapa..
Pemuda:klw mcm tu mri sye bwk pk ck pegi mkn..
Pk ck:terima kasih ye nak blnje pk ck mkn..
Pemuda:sme2..hm..da dpt brpe ekor pk ck dpt td?
Pk ck:kamu yg ke 5.
Pemuda:jmd%pj$xtgbd
terima kasih kerane sudi membace

~panadol~

my new!!!
Asari melihat rakannya, Ajoi sedang membuat kopi. Kemudian memasukkan sebutir ubat panadol ke dalamnya. Dengan kehairanan Asari bertanya kepada Ajoi…
Asari: “Kenapa kau masukkan panadol dalam kopi tu?”
Ajoi: “Kopi ni panas… bagi panadol kurang sikit panas dia…”
terima kasih kerane sudi membace

selsema burung...

my new...
‎"Doktor," kata seorang ayah melalui telefon, "Anak lelaki saya menderita Selsema Burung."
"Saya tahu,"jawab doktor.
"Semalam saya telah ke rumah anda dan memberinya ubat. Pisahkanlah dia dari semua orang yang ada di rumah."
"Tapi, doktor," kata ayah yang cemas itu.
"Dia telah mencium pembantu rumah kami."
"Kasihan. kalau begitu dia juga perlu dikuarantin."
"Tapi, doktor, saya juga telah mencium pembantu itu."
"Wah, ini rumit. Bererti anda juga sudah menyimpan benih penyakit itu."
"Ya, dan tidak lama setelah itu, saya juga mencium isteri saya."

"Celaka,"jawab doktor, "Kalau begitu saya sudah dijangkiti."
terima kasih kerane sudi membace

kehandalan hantu....

my new!!!
‎(3 ekor hantu sedang berbincang hendak menunjukkan kehandalan masing2)#

Hantu C (200thn pengalaman menghisap darah)

Hantu B (300thn pengalaman menghisap darah)

Hantu A (6000thn pengalaman menhisap darah)
--------------------------------------------------------------------------------

Hantu A : oke. kita lawan siapa yang paling banyak hisap darah dalam
masa yang singkat..dia menang...

Hantu C : oke. me go first----------zzuuurrrpppp--------(hilang)
x sampai 5minit..dia datang balik..mulut dia comot dengan
darah yang dia baru hisap sebentar tadi...siap mleleh lagi..

Hantu A & B : waaaahhh!!...lajuuu~ berapa bnyak darah yang ko hisap??

Hantu C : ko nampak 1 kampung kat sana tue?

Hantu A & B : nampak nampak !!.....kenapa??

Hantu C : habis sumua darah orang kat kampung tue aku hisap...
(dengan bangga diri)

Hantu A & B : waaaahhh!!..hebat2...

Hantu B : oke lah. giliran aku pulokk..---------zzzzuuurrrpp------(hilang)
x sampai 3minit..dia datang balik....separuh badan
da habis mandi darah...

Hantu A & C : waaaahhh!!..ni lagi laju..berapa banyak darah yang ko hisap?

Hantu B : ko nampak bandar kat sana tue?

Hantu A & C : nampak nampak!!..

Hantu B : habis sumua darah sampai bapak nenek orang kat bandar
tue aku hisap...(bangga mo mampus)...

Hantu A & C : waaahhhh!!!...terer gilaaa....

Hantu A : aku pulak...------zzzuuurrrrpppp-----(hilang)
x sampai seminit...dia datang balik..satu badan dipenuhi
dengan darah....

Hantu B & C : opocot kambing kawin ketam!!..waahhh!! laju gila ko...
berapa banyak darah yang dah ko hisap?

Hantu A : (tercungap-cungap) ko nampak pokok kelapa di depan ni?

Hantu B & C : nampak nampak nampak!!..jadi??

Hantu A : AKU X NAMPAK!!..
terima kasih kerane sudi membace

tersalah email

my new!!!
Tersalah Email bignilah Akibatnye.. :)

Seorang lelaki telah menginap di sebuah hotel di KL. Terdapat sebuah
komputer di dalam bilik hotel itu. Dia pun mengambil keputusan untuk
menghantar e-mail kepada isterinya.
...
Malangnya, dia telah tersalah taip alamat e-mail isterinya dan tanpa
mengetahui kesilapan itu, dia pun terus menghantar e-mail tersebut. Di
sebuah rumah di Kedah pula, seorang janda baru sampai ke rumahnya
selepas
pulang daripada majlis pengebumian suaminya. Janda tersebut mengambil
keputusan untuk menyemak e-mailnya untuk melihat sekiranya terdapat
mesej daripada saudara-mara dan teman-temannya. Selepas membaca e-mail
pertama
itu si janda tersebut pun pengsan. Anak lelaki janda tersebut pun
bergegas
ke bilik ibunya dan mendapati ibunya terlentang di lantai dan dia pun
membaca mesej di dalam skrin komputer:

To : Isteri kesayanganku
Date : 16 May 2002

Subject : Abang telah selamat sampai

Abang tahu Sayang pasti akan terkejut dengan kehadiran mesej ini.
Mereka
telah menyediakan komputer di sini pada ketika ini dan kita boleh
menghantar e-mail kepada sesiapa sahaja terutama insan kesayangan kita.
Abang telah selamat sampai dan telah menginap dengan aman di sini.
Abang
lihat semuanya telah di sediakan di sini untuk kedatanganmu pada hari
esok.
Semoga berjumpa denganmu nanti, Sayang. Abang harap perjalananmu ke
sini
nanti lebih bermakna seperti apa yang telah Abang lalui ketika ini.
terima kasih kerane sudi membace

lawak polis!!!

my new!!!
Mak: Lesen! tolong beli santan!
Lesen: Lesen tgh main PSP la mak!
Mak: Otak! tolong mak beli santan!
Otak: Otak tgh berak la, mak!
Mak: Kad pengenalan, tolong beli santan!
... Kad pengenalan: Kad pengenalan tgh main facebook la mak!
Mak: Gila, tolong beli santan!
Gila: Ok, mak!

Dalam perjalanan, Gila ditahan polis kerana memandu melebihi had laju.

Gila: Ada apa, encik?
Polis: Mana lesen?
Gila: Lesen tak ada dgn saya, dia tgh main PSP.
Polis:Kad pengenalan kamu mana?
Gila: Kad pengenalan tgh main facebook.
Polis: Kamu tak ada otak ke?
Gila: Otak tgh berak. Polis kenal keluarga saya ke? Semua nama adik beradik sya encik tahu.
Polis: Awak ni gila, ya?
Gila: Nama saya memang Gila
terima kasih kerane sudi membace

sepupu

my new!!!
Zack dan Mira sepupu. Tiap-tiap kali kat kampung diorg akan kongsi satu bilik. Masa tu malam raya.

Zack: Mira!

Mira: Nape Zack?

Zack: Ikut aku kat bilik tidur jap!

Mira: Jangan tarik!

Dalam bilik......

Zack: Kau tahu tak aku ni seorg lelaki yg pantang kalau tak dapat apa yg aku nak selama ni.......

Mira: Huh?

Zack: Dah tak tahan dah Mira! Cepat tanggalkan kain kau tu sekarang jugak!

Mira: Ape ni Zack??!!

Zack: Setelah sekian lama aku berkongsi bilik ngan kau Mira........ aku betul-betul dah tak tahan dah ni Mira! tanggalkan cepat!

Mira: Zack nanananti dulu.....Zack. ...

Zack: No excuse! tanggalkan skang! kau nak aku guna kekerasan??? !

Mira: Jajajangan buat perangai camni Zack....Mira takut....... esokkan dah raya..... baru habis sebulan berpuasa....

Zack:
Pasal esok nak raya lah aku suruh kau tanggalkan kain langsir kau ni!!
Tiap2 tahun mesti guna kain langsir kau utk bilik ni! Aku tak kira
tahun ni kain langsir aku pulak!

Mira: ce.....la... ..ka..... ..
terima kasih kerane sudi membace

kidding...ha3

my new!!!
Boy : You are , ABCDEFGHIJK .

Girl : What does it mean ?

Boy : Attractive , Brilliant , Cute , Darling , Elegant , Funny , Gorgeous , Hot .
...
Girl : Aww , sweet . What does IJK mean ?

Boy : I'm just kidding , ahaha :p

Girl : LMN .

Boy : what ???

Girl : Lempang Muka NAK ?

Boy : =.=" (kene balik)..
terima kasih kerane sudi membace

aurat!!!

my new!!!
Seorang lelaki non-muslim bertanya kpd seorang lelaki muslim..

Lelaki kristian : kenapa wanita agama kamu menutup aurat?

Lelaki muslim : tersenyum sambil mengeluarkn 2 biji gula2 di dlm koceknye, Lalu salah satu darinya dibukakn bungkusannya..kemudian dia melemparkan kedua gula2 itu ke atas lantai..lalu bertanya kpd lelaki kristian "Antara kedua-duanya mana satu yg kamu akan pilih?
...
Lelaki kristian : sudah tentulah yang masih dalam bungkusan

Lelaki muslim : Begitulah kami melihat dan menghormati kaum wanita agar mereka lebih terpelihara dan istimewa..
terima kasih kerane sudi membace

huhuhuhu

my new!!!
♥ Tidak mengapa jika awak tidak kacak , janji perangai awak kacak .

♥ Tidak mengapa jika awak tidak kaya harta , janji awak kaya dengan budi
bahasa .

♥ Tidak mengapa jika awak tidak pandai berkata-kata , janji awak jujur dan
tepati janji .

♥ Tidak mengapa jika awak tidak pandai bernyanyi , janji awak pandai membaca
al-Quran dan selawat .

♥ Tidak mengapa jika awak tidak tahu bab artis atau hal duniawi , janji awak
tahu bab agama dan dapat bimbing saya ke jalan Allah swt .

♥ Tidak mengapa jika awak terlambat berjumpa dengan saya janji awak tidak
terlambat bertemu dengan Allah swt .
terima kasih kerane sudi membace

bercumbu~~~

my new!!!
Pada suatu hari Si Amin disuruh oleh emaknya mengambil mangga di kebun. Sedang Amin memanjat pokok mangga, tiba-tiba dia terlihat ke bawah ada sepasang remaja sedang 'bercekerama'. Maka berdirilah bulu roma Si Amin. Dia pun bertahan di atas pohon sambil menahan lututnya yang semakin mulai gemetar.

Tak lama kemudian didengarnya suara isak tangisan remaja perempuan itu, sambil tersendat-sendat dia bicara. "Abang macamana kalau saya hamil nanti? Abang kena bertanggung jawab." "Sudahlah, dik, kita serahkan semua ini pada Yang Di Atas, " jawab si lelaki..

Si Amin terperanjat lalu dia berteriak, "Wah! wah! kamu berdua yang sedap-sedap di bawah, senang-senang nak serahkan semuanya pada aku! Aku kan cuma tengok saja, usik pun tidak!!"
terima kasih kerane sudi membace

teka teki.....jawab jangan x jawab....

my new!!!
Teka Teki:Ada 5 ekor cicak..di sebuah dinding...2 ekor bergaduh..seekor kalah seekor menang.....yang kalah mestilah jatuh kan??yang menang tepuk tangan..jadi berape ekor lagi tinggal di dinding????Jawab la
terima kasih kerane sudi membace

Pembunuhan J.W.W BIRCH

my new!!!
CIKGU : Baiklah, kita mulakan soal jawab. Fezzul bangun!!!

(Fezzul yang baru bangun dari tidur tiba-tiba berdiri)

CIKGU : Jawab dengan pantas, siapakah yang telah membunuh J.W.W Birch?

FEZZUL: Sumpah, saya tak bunuh. Betul cikgu, saya tak kenal pun orang putih
tue...(sambil menangis melolong)

CIKGU : Mampos kalau aku ada 20 orang pelajar macam ni... (dalam hati)...
terima kasih kerane sudi membace

Fotosintesis

my new!!!
CIKGU: Sumardi, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?

SUMARDI: Untuk mencari makanan, cikgu.

CIKGU: Bagus, sekarang giliran Neena pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?

NEENA: Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu.

CIKGU: Pun bagus jugak. Sekarang giliran Ajoi pulak. Apakah tugas daun pisang?

AJOI : Untuk membuat "tapai" cikgu..

CIKGU: Uiii, lagi bagus. Sila diri atas meja sampai tamat waktu kelass!

hahahaha...bijaknyer ajoi...!!!
terima kasih kerane sudi membace

motor oh motor...

my new!!!
ali dan datuknya p kedai motor untuk mmbli mtor bru.... selepas membeli motor atuknya membawa cucunya berjalan-jalan dgn menaiki motor baru e2.... ketika atuk nya mnunggang motor e2 cucunya bertanya kepada atuk nya......
cucu: atuk...atuk... knp atuk guna gear satu saja....?
atuk: sebab kalo gear satu rosak barulah atuk tukar gear dua......
cucu*#^&$%%@&*@(@!
terima kasih kerane sudi membace

~pejabat pos~

my new!!!

Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.

Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah. "Atok buat apa tu?"

"Atok bagi surat kat kawan atok, cu!" jawap atoknya.

Cucunya bertanya lagi,"Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"
terima kasih kerane sudi membace

lawak kita pade hari ini~~

my new!!!
Seorang Guru Tadika bertanya kepada anak muridnya...
Guru : "Siapa didalam kelas ini yang mengenal nombor?"
Razif : "Saya Cikgu"
Guru : "Apa betul awak kenal nombor-nombor?"
Razif : "Ya Cikgu.. Saya telah belajar dengan ayah"
Guru : "Baiklah.. mari kita lihat...selepas 3.. berapa?"
Razif : "4"
Guru : "Bagus... Selepas 6?"
Razif : "7"
Guru : "Ya.. Bagus.. selepas 9?"
Razif : "10"
Guru : "Ya.. Bagus sekali... nampaknya ayahmu benar-benar mengambil berat tentang pelajaran kamu.. Okeylah.. Akhir sekali.. selepas sepuluh..berapa?"
Razif : "Jack, Queen, & King"
terima kasih kerane sudi membace

Loghat Utara vs Pantai Timur

my new!!!
Timbul persoalan, loghat daerah manakah yang lebih munasabah di antara
loghat utara dengan loghat pantai timur?

Jawapannya: Loghat pantai timur (Kelate) adalah munasabah

Bahasa Melayu standard:
Dia pergi ke rumah jiran untuk mencari emaknya tetapi setelah sampai di situ didapati emaknya tiada.

Loghat Utara:
Dia pi ghumah jiran nak caghi mak dia, pi pi mak dia tak dak.

Loghat Pantai Timur (kelate):
Dio gi ghumoh jire nok caghi mek dio, gi gi mek dio tak dok.

KESIMPULAN: Tidak mungkin pipi emaknya tiada; tetapi kalau gigi maknya tidak ada memang munasabahlah!
terima kasih kerane sudi membace

pegang petah ini!!!

my new!!!
Dengan wang anda dapat membeli rumah tetapi tidak dapat membeli kehidupan.
Dengan wang anda dapat membeli jam tetapi tidak dapat membeli waktu.
Dengan wang anda dapat membeli katil tetapi tidak dapat membeli tidur yang lena.
Dengan wang anda dapat membeli buku tetapi tidak dapat membeli pengetahuan.
Dengan wang anda dapat membeli doktor tetapi tidak dapat membeli kesihatan.
Dengan wang anda dapat membeli darah tetapi tidak dapat membeli hidup.
Dengan wang anda dapat membeli seks tetapi tidak dapat membeli cinta.

~ Kata Pepatah Cina-
terima kasih kerane sudi membace

nak cari wanita???

my new!!!
Jika nak cari isteri, carilah isteri yang beragama dan berakhlak. Dan jangan berkahwin dengan 6 golongan wanita yang mempunyai sifat-sifat di bawah :

1. Al-Ananah
Wanita yang banyak mengeluh. Contohnya, apa saja yang diberi, tidak pernah mencukupi. Bagi kereta tak cukup, rumah tak cukup dan barang kemas menimbun pun still tak cukup.

2. Al-Mananah
Perempuan yang banyak mengungkit pada suaminya. Contohnya, "Selama ni, duit belanja anak-anak, saya yang bagi". "Mesin basuh tu beli pakai duit saya!"

3. Al-Hunanah
Perempuan yang ingin kepada suami yang lain. Contohnya, dia berkenan bila tengok lelaki lain dan inginkannya.

4. Al-Hudaqah
Perempuan yang gemar terhadap sesuatu lalu memaksa suaminya melakukannya.
Contoh, jika dia nak kereta baru, dia paksa suaminya belikan walau apa cara sekalipun.

5. Al-Buraqah
Perempuan yang sibuk bersolek tanpa mempedulikan amalan-amalan yang lain.
Contohnya, asyik mekap, mengilat kuku, sapu losyen sampai tak solat, tak buat kerja rumah dan tidak mempedulikan suami.

6. Al-Salaqah
Wanita yang banyak bercakap. Asyik nak berleter saja 24 jam. Sikit-sikit nak memekak. Dahla cakap kuat macam duduk sebatu.
terima kasih kerane sudi membace

Pak majid....

my new!!!
Di pagi hari yang nyaman,dua orang sudah lanjut usianya duduk berehat-rehat. Pak Abu dan Pak Majid namanya. Yang Pak Abu membaca surat khabar manakala Pak Majid hanya duduk termenung jauh sambil hisap rokok daun.

Pak Abu: Majid, engkau tengoklah berita hari ini. Ada orang sanggup jual anaknya.
Pak Majid: Hmmmmm. Jawab Pak Majib macam acuh tak acuh je.
Pak Abu: Kot pun terdesak nak duit janganlah jual anak. Banyak lagi cara nak dapat duit. Kerja kat pam minyak ke, jual kacang putih ke, jual surat khabar ke. Betul tak Majid…?
Pak Majid:Hmmmmmmm… Sambil mengembus asap rokok daunnya keluar melalui hidungnya…
Pak Abu: Kau ni kenapa Majid? Takkan berita ini kau tak ambil peduli ke? Ini melibatkan kemanusiaan tahu. Binatang pun tahu nak jaga anaknya.
Pak Majid: Hmmmm….Nilah aku nak bagitau engkau. Kalaulah aku masa muda-muda dulu..Aku jual je anak-anakku tu..
Pak Abu: Hah??? Engkau biar betul Majid!
Pak Majid: Hoii.. Engkau sedar tak sekarang ni berada di mana? Sedarlah Abu….Kita sekarang di RUMAH ORANG TUA. Kalaulah aku tahu perangai anak-anak aku tu macam nilah, dah lama dah aku jual budak-budak tu!
Pak Abu: HEHEHEHEHE….
terima kasih kerane sudi membace

attitude lg penting!!! 100%

my new!!!
Jika A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
bersamaan dengan,
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Jadi,
H+A+R+D+W+O+R+K = 8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

K+N+O+W+L+E+D+G+E = 11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%

L+O+V+E =12+15+22+5 = 54%

L+U+C+K = 12+21+3+11 = 47%

Ini sume tidak dpt markah penuh...
Tetapi “ATTITUDE”

A+T+T+I+T+U+D+E = 1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Oleh itu, attitude adalah penting dalam mencapai kejayaan...(✿◠‿◠)
terima kasih kerane sudi membace

admin iq....

my new!!!
try guna handphone anda
(1)pegi ke write msg
(2)tukar abc ke abc yg brgaris & aktifkn kamus english..
(3)tutup skrin hp guna tangan & tekan 4156831968 263 4164771968
(4)sekarang buka tangan....(n_n)

itulah yg saye nk cakap kt kamu yg sedang membace....
"selamat memcube"
terima kasih kerane sudi membace

jom study jepon!!!

my new!!!
1. Yang pemarah - KEJI CACIMAKI
2. Yang tak suka brg mahal - SATO SUKAMURA
3. Yang bisu - KITA TADASUARA
4. Yang suka makan tose - NANACHI HITOSE
5. Yang suka lagu blues - APO NADIKATO
6. Yang suka belajar - ASIKO ULANGKAJI
7. Yang kerap bikin ribut - WAKASI HURUHARA
8. Yang masih bujang - MATIMATI TAMOKASI
9. Yang masih gatal - ICHI BAWA
10. yang suka memasak -AJINO0MOTO DAHABISLA
terima kasih kerane sudi membace

date!!!

my new!!!
mase tengah dating niey. Si Gf pown bertanye laa pade Bf nye.
GF: u. u sayang i tak ?? ...

BF: tak. tak sayang u pown. *sambil ketawe

GF: hmm. U, u tak jemu kee tengok i hary2??

BF: errr. kompom lee jemu. malas laa nak dating dgn u lagik.

GF: kalau i mati, u datang tengok i tak ??

BF : tanak la . i takut tengok mayat.

GF: kalau i saket, u sudi jage i tak ??

BF: banyak lagi keje i laa syg,

GF: U. u pilih i sebab rupe paras i ke ??

BF: mesty laa. kalau u tak cantek, ade ke yg nak pandang ??

setelah mendengar semua jawapan BF, GF terluke. sedangkan BF hanye main2. Seminggu kemudian, GF maseh tak menghubungi BF. dan Bf lgsg tak menghubungi GF. GF mule resah. dan kemudian, dye terime msg, Syg, i got somthing for u. plis come to my home now. GF melangkah pergi ke sna dgn segera. tak sabar menemui BF. tetapi ape yg dye dapat hanye lah sepucuk surat.

syg, I syg u. kalau boleyh hari2 i nak u dating dgn i. u tak cantek sekali pown, i tetap pandang u. sebab i tengok haty u, bukan rupe u. I takut tengok mayat, that y lah i pergi dulu dari u. sebab i tahu u berani tengok i dalam ape jua keadaan. dan mase u terime surat niey, i dah pown pergi seminggu yang lepas. U kuad boleyh hidup tanpe i, sedangkan i pergi, sebab tak mampu hidup tanpe u.
terima kasih kerane sudi membace

"sms seram nie drai "agen syaitan"

my new!!!
Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang
sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya
memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya
dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu
daripada semua ini....

*****************************************************************

1.salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama
sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy
harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab
ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3.Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4.awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak
pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate
cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk
da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6.Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..

7.Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8.Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!

9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10.Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh
pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..

11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12.Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam
wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je..
nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..

13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14.Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…

16.Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

**************************************************************************

20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!

23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24.sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)

- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..
- si lelaki mencari mangsa baru..
- dan kejadian terus berulang..

ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA INI...
masyaallah~
harap kita x tergolong dalam golongan ni...
#adakah kita pernah menggunakan ayat-ayat diatas mahupun,terjerumus dengan ayat2 manis diatas....
urmmm,renung-renungkan dan ambil iktibar...
terima kasih kerane sudi membace

kewajipannye....

my new!!!
En.Bf : Awak Cintakan Saya Lebih Dari Keluarga Awak?

Cik.Gf : Tak.

En.Bf : Kenapa? Sampai Hati Awak Buat saya Camni.

Cik.Gf : Saya Ada ALASAN Tersendiri.

En.Bf : Baiklah Saya Nak Dengar Dari Hati awak Sendiri.

Cik.Gf : Bila Saya Mula Melihat Alam Dunia, Bukan Awak Yang Tolong Azankan Saya Tapi Ayah Saya. Bila Saya Menangis Di Tengah-Tengah Malam, Bukan Awak Yang Tolong Tenangkan Saya Tetapi Emak Saya Tolong Dodoikan Semula, Jadi Tanpa Kesabaran & Kesungguhan Mak Ayah Saya. Siapalah Saya ?? Sebab Tu Saya Lebih Sayangkan Keluarga Saya Daripada Awak. Macam Saya Cakap Sebelum Ni, Menyayangi Mu Satu Keharusan Akan Tetapi Mencintai Allah & Ibubapa Saya Satu Kewajipan. (:
terima kasih kerane sudi membace

"game suami isteri"

my new!!!
suami : Kita main satu game nak tak ?
isteri : Game apa ?
suami : Mcam ni , esok awak tak payah contact saya . Mksudnya tak payah text call or apa apa yng berkaitan lah . Saya pun buat mcam tu dkat awak okay ? Kita tgok siapa menang .
isteri : Okay !

Esoknya , si isteri terpksa lah tahan rindu dkat suami . Mengenangkan yng ni satu permintaan , si isteri cuba kuatkan hati .

Keesokkan harinya , si isteri call si suami . Tapi tak dijwab . Jadi si isteri pegi dkat rumah suami dia . Di luar rumah ,rmai orng . Dia mula rasa pelik dan trus msok ke rumah . Sekujur tubuh terbaring kaku di tengah rumah . Dan tubuh itu adalah jasad si suami yng dah meninggal . Mak si suami memberi surat kpd si isteri .
Surat yng bertulis :

Sayang , smlam awak dpat hdup sehari tnpa saya . Saya pasti esok dan seterusnya pasti awak dapat hidup bahagia tanpa saya . Love you ♥ :'(
terima kasih kerane sudi membace

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...