Blogger Backgrounds
~salam dr mr ukiran aksara:: mr ingin menjemput kalian semua untuk mnjadi penulis jemputan blog ini. Kalau berminat bolehlah hantar cerita lawak kalian di http://www.facebook.com/ukiranaksara sekian, ukiran aksara... :)

kliks sini kalau anda seorang blogger!!!

Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

~^_^copy n paste kat korang punye blog okey :)~

nyamuk

my new!!!

terima kasih kerane sudi membace

bruttel gile

my new!!!


terima kasih kerane sudi membace

kisah anak dan ayah yang kuat menipu..

my new!!!
Stu hari d0rg pegi sungai..
Anak:ayah,sya nak mandi sungai..
Ayah:pegi la..hati2 ya..
Lalu si anak terjun,15 minit kemudian baru la dia timbul..
... ... Ayah:lama nya kmu di dalam?
Anak:ayah,tadi semasa di bwah,ada rest0ran,jadi sya singah la skejap makan..
Ayah:kalu mcam tu,ayah pun nak pegi la..
Lalu si ayah trjun,malangnya kepalanya terhantuk batu lalu bedarah..
Anak:kejapnya ayah ?
Ayah:nie kamu punya pasal la ni,pegi makan x pndai byar,tu la kepala ayah bdarah kena pukul tauke kdai...

karya ditulis oleh : Izzie Johanna
terima kasih kerane sudi membace

say something

my new!!!
say something about this picture::



di copy drpd :: Ahmad Zaini
terima kasih kerane sudi membace

just for joke

my new!!!


dicopy oleh : Himpunan Cerita Lawak
terima kasih kerane sudi membace

manantu hantu

my new!!!
Ada satu famili. Satu hari sedang menantu lelaki tengok TV, bapa mertua lalu di depan. Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua.

Bapa mertua tak bergerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap.

Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: "Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!).." Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya.

Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: "Bila masa kau jadi malaikat ni? Aku belum mati lagi la..".

karya ditulis oleh : Gurlz Bokboong Kc
terima kasih kerane sudi membace

status facebook

my new!!!
Cucu : Nenek!! nenek..!! Datuk meninggal !!
Nenek :Bila cu??
Cucu :Baru je, jatuh dari p0k0k sukun, cepat nek
kerumah, keluarga sudah bkumpul semua, mari cepat
nek !!
Nenek : Kejap cu, nenek pinjam HP kamu dulu cu..
Cucu : Nak tpon siapa nek ??
Nenek : Bukan! nenek nk buka facebook dulu..nenek nk ubah status
dari BERKAHWIN menjadi JANDA

karya ditulis oleh : KoLeKsI KiSaH LaWak
terima kasih kerane sudi membace

lawak filem DHIA



gambar dicopy oleh : Himpunan Cerita Lawak
terima kasih kerane sudi membace

orang gila

my new!!!
Ada 15 orang gila, mereka akan menjalani ujian kesihatan di Amerika. Mereka dibawa dengan menggunakan pesawat Hercules yang besar. Ketika di udara, orang-orang gila itu terlalu bising kerana bermain bola sepak di dalam pesawat. Kapten pesawat marah dan menyuruh co-pilotnya untuk menenangkan mereka. "Hoi! Bising sangat nie! Jangan main bola di dalam kapalterbang!!!" bentak co-pilot kepada orang-orang gila tersebut.

Akhirnya situasi menjadi tenang. Tapi lama-kelamaan, Kapten curiga karena situasinya terlalu tenang. Dia menyuruh lagi co-pilotnya untuk memeriksa keadaan di belakang. Ketika co-pilot datang, dia terkejut setengah mati! Orang gilanya tinggal 4 orang!!! "Hei, kamu semua! Kenapa tinggal 4 orang sahaja? Yang lain ke mana?"

"Habis... tak boleh main bola di dalam kapalterbang, jadi mereka main bola di luar la."
"HAH?! Habis tu kenapa kamu semua masih berada di dalam?"

"Kitorang ni pemain simpanan...".

"!@#$%^&*&^%$#@!@#$%^&*&^%$"

karya ditulis oleh : Uzair Roslan
terima kasih kerane sudi membace

makcik oh makcik

my new!!!
Suatu hari..seorang Makcik menyewakan salah satu biliknya
untuk seorang pemuda penyelidik nak buat kajian kat kampungnyer..
Penyelidik yang dah bersetuju tu pun menyewa la...
Malam tu..
Time penyelidik tu nak mandi..maklum ler bilik air kampung..
Dah tu dia tu..hensem lagi..muda lagi..
Makcik tu pun "semacam" ler..dia pun nak pi ngendap si anak muda nie mandi....
Makcik nie kantoi sekali..oleh pemuda tu..
Kali keduanya pun kantoi..nak ngendap nie..
Kali ketiganya..pemuda tu naik bengang dan bagi warning..
" Kalau makcik ngendap saya sekali lagi...saya rogol makcik!!!"
Kemudian..makcik tu keluarkan jari kelingking dan berkata...

" JANJI TAU..!!"..
!@#$%^7 ada patut ke...



karya ditulis oleh : UzAir Al-fAteh
terima kasih kerane sudi membace

tutorial : : macam mane nk buang error bx-l4u1mh

salam ... saye nk kong si macam mane nk buang error.... senang je mule2 kliks sini .... ok tq.... okey sambong cerite.... macam mane nk buang bende ini : :



senang je tu... selalu jd kt pc saye .. tutup semua program pastu restart macam biase.. da siap.. kn senang... insyaallah akan jadi... tq.....
terima kasih kerane sudi membace

churp-churp

jom kite pasang churp2 di blog....
churp2 nie bleh buat duit poket....

nk buat???

ikut je step ni....

1 . Pertama sekali , korang KLIK SINI untuk daftar tau ?

2 . Sign in With Facebook > Log in > Allow

3. Authorize With Facebook > Authorize With Twitter (jika ada) Jika tiada > Skip

4. Setup Your Churp-Churp Account (Isi semuanya secara detail dan betul!)

5. Tekan UPDATE !

6. Lepas tekan Update , tekan pula bahagian SETTINGS

7. Isi profile dengan betul . (Nama penuh , Alamat , No Tel)* Penting untuk Hantar Cheque*

8. Then , SAVE ! Lepas tu pergi dekat SURVEY pulak . (Tick mana korang suka) . SAVE .

9. Pergi dekat Rewards . (Untuk copy kempen/iklan untuk masukkan ke dalam blog !)
terima kasih kerane sudi membace

tinggal sesame

my new!!!
Malam tu lepas makan malam, Ajoi lepak-lepak di depan TV sambil berbual dengan isterinya.

Ajoi: “Kalau abang meninggal, ayang menikah lagi tak?”

Isteri: “Tentu saja tidak! Ayang akan duduk dengan adik perempuan Ayang. Abang pulak camner kalau saya meninggal, abang nikah lagi tak?”

Ajoi: “Tentu sekali tidak , sama juga macam ayang… abang juga akan tinggal bersama dengan adik perempuan Ayang…
terima kasih kerane sudi membace

timbang berat

my new!!!
Di sebuah Mall yang sesak dengan pengunjung.. ada satu
alat pengukur berat badan yang cukup canggih.. Hanya dengan
membayar RM 1.00 kita akan diberitahu berapa berat badan kita
oleh program komputer. Seorang gadis dan temannya mencuba
di tengah kerumunan orang.. Setelah memasukkan wang RM
1.00..mesin komputer menjawab: "47 kg!"
Gadis kedua cuba untuk menimbang, dan mesin komputer
menjawab: "52 kg!"

Setelah beberapa minit datang seorang wanita yang
cukup gemuk dan montel cuba menimbang dirinya di mesin itu.
Setelah memasukkan wang RM 1.00.. mesin komputer mengeluarkan jawapan:
"Tolong naik sorang-sorang.. jangan ramai-ramai!"
terima kasih kerane sudi membace

bunyi haiwan

my new!!!
Cikgu : Baik anak-anak murid.... pagi ni kita akan belajar mengenal bunyi haiwan. Udin, macam mana bunyi ayam berkokok?
Udin : Kok kokk kokkkkk!!!!!
Cikgu : Bagus Udin... Limah, buat bunyi kucing pula..
Limah: Meowwww
Cikgu : Amboi, manja kucing tu ya.... Ajoi, buaya bagaimana pula bunyinya?
Ajoi : Fewittt! Hai, Cik Adik! Sorang jer...? Abang temankan ya...
Cikgu : Bunyi buaya apa tu???
Ajoi : Buaya darat cikgu!..
terima kasih kerane sudi membace

~kereta~

new!!!
Seorang ibu mahu mengundur kereta..

Ibu : Mak nak undur kereta. kalau kena, cakap ye.
Anak : Ok, mak!

Si ibu pun undur keretanya..

Anak : Lagi mak, undur lagi. Lagi, lagi..

Si ibu pun undur lagi, tiba-tiba “DAMM!", kereta yg si ibu undur terlanggar
pokok kat belakang..

Anak : OK Mak!! dah kena!!
terima kasih kerane sudi membace

hadiah ari guru...

seorang cikgu y mgjar murid thn1 d kwsan pdalaman sdg bbncang bsma murid2 ny tntg hadiah sempena hari guru pd keesokan hr ny..
ckgu:hdiah xsmestinya y mahal..y pntg kta ikhlas..
murid2:contoh ny apa ckgu?
ckgu:begini saja lah murid2,kalau sy..sy mmg xkesah..kalau bpk awk kerja tnam jgung,bg lah jgung..kalau nelayan,ikan pun xper..dan bgitu lh y lain2 nya yer..
mamat:owh bgitu ye ckgu.phm2
keesokan harinya,meja ckgu tlh d pnuhi oleh pbgai hadiah y d bwa oleh murid2..ckgu tersenyum gembira krn murid2 nya bijak2 belaka..
tba2 mamat muncul d hdapan kelas dgn tcungap2..
ckgu:eh! mamat?knp tcungap2 nih?datang lewat pulak ni knp?
mamat:maaf sy tlewat ckgu..sy usung hadiah untk ckgu..tu..d hadapan pntu..?ckgu nk tengok?
ckgu: Ya Allah..mamat...batu nisannnn??(tkejut)
mamat: haa...ahh ckgu..(dgn nada bangga)
ckgu:bpk awk kerja apa mat?
mamat:bpk sy penggali kubur ckgu..
ckgu:owh..patut punnn..#%*$#*§#
terima kasih kerane sudi membace

lawak gimik...

Kelakuan Tidak Senonoh Seorang Ayah Dengan Anak Di Dalam Bilik
Seorang bapak memanggil anak gadisnya masuk kedalam bilik.
Bapak : Bedah, mai sini sat. Bapak nak tunjuk sesuatu ni.
Bedah : Ya bapak, ada apa?
Bapak : Mai masuk dalam bilik pastu tolong tutup semua tirai tingkap….
Bedah : Apa???!!! (isk? bapak aku ni? lain macam jerr)
Bapak : Dengar tak bapak kata…..
Bedah : Ya bapak, Bedah dengar…
Bapak : Okeh… mai duduk sebelah bapak. Heh? heh…
Bedah : Eh!!! bapak, Bedah kena keluar dari bilik ni. Sat lagi mak balik…abis aaaa.
Bapak : Tak payah risau… mai duduk sini cepat!!!! Jangan bagi bapak berkasar.
Bedah pun terpaksa la duduk jugak… hati diatakleh cakap laa… berdebar giler ahhh. Dalam kepala dok terbayang jadi apa la nanti kat dia.(dia terbayang mcm yg korg bayang)…hehe
Bapak : Cantikkk!!! Yiihaaa. Astalavista bebeh. Okeh, mai masuk dalam selimut bapak plak.
Bedah : Apa???!!!
Bapak : Masuk la cepat!!! Dok cakap banyak pulak. Bapak ikat mulut tu karang aaa.
Bedah : Bapak…Bedah takut laaa. (nak nangis….pasrah)
Bapak : Bedah, tengok ni
Bedah tak sanggup nak tengok… dia pejamkan mata. Dia tahu, bapak dia dok buang tebiat. Bapak dia dah gila. Kiranya, bapak dia nk tunjuk tu konon-konon nak intro dulu ler tu. Tapi dalam hati, Bedah teringin gak la nak tengok. Dia pun bukak la mata sikit.
Bapak : Cantik tak jam G-Shock baru bapak ni.Dia ader cahaya bila gelap. Mahal nih!!! Dah, pegi keluar.
terima kasih kerane sudi membace

cepat cube ni!!!

Bahasa Melayu senang? Ish, tak ada lah. Kalau tak percaya sila isikan tempat kosong dengan perkataan "Ya" atau "Tidak". ________ , saya seekor lembu. Haa.. Apa jawapan nya? Selamat mencuba ya. Haha.. aku dah cuba jawab. Tapi gagal. Betul la Bahasa Melayu susah. Hahaha....
terima kasih kerane sudi membace

about cat!!!

Teacher: Peter, your composition on “My Cat” is exactly the same as your brother’s. Did you copy his?
Peter : No sir, it’s the same cat.
terima kasih kerane sudi membace

lawak teka teki...

‎1) Semua haiwan jadi monyet,monyet jadi apa?
jwpn: Jadi banyak.

2) Antara ekor lembu dengan ekor tikus... ekor mana
yg lebih pjg & kenapa?
jwpn: ekor tikus lebih panjang sebab mencecah
lantai

3) Dari banyak banyak burung, burung mana jaga
atuknya sendiri?
jwpn: Burung belatuk aaa

4) Kalau kereta berhenti apa yg turun dulu ....?
jwpn: Speedometer turun dulu

5) kalu bas kemalangan n bas tu terjatuh ke dalam
sungai, apa yang masih hidup lagi walaupun bas tu

dalam air...?
jwpn: road tax dia arrr....

6) kete apa yang bolih jalan dari pokok ke pokok?
jwpn: nissan 323 (tree to tree)

7) apa yang paling pandai dalam makmal?
jwpn: termometer sebab byk degree :-p

8) Kumpulan Orang Asli Paling Berjaya
jwpn: O.A.G (Orang Asli Gombak)

9) Kumpulan Rock yang Paling wangi
jwpn: MAY (Bau Sabun)
terima kasih kerane sudi membace

lawak kl gangster...

my new!!!
Apabila kanak2 terpengaruh cerita KL gangster :)

MAK:aiman! diam la ..adek tengah tido nie!
AIMAN:lu kasi gua mati dulu lah bru gua diam..
AYAH:aiman !nie mak kamu tau x...
AIMAN:sekarang gua x kira lu abg long ka,lu ayahda ka, nie KL gua pegang!
AIMAN:mainan nie abang punya lah bak sini mainan abang..
ADEK:abang x abang !spe kacau aku pecah.....
huhuhuhuhuhuh.........................hahahahahahahaha...
terima kasih kerane sudi membace

lawak leptop...

my new!!!
kasim : weh wan, aku nk pnjm laptop ko leh x..,
wan : pakai aa.. nuh ade atas meja
kasim : wan, ape pswod laptop ko neh?,
wan : tak boleh
kasim : cpat la woi..bgtau aa paswod laptop nie..
wan : aku kta tak boleh, tak boleh la..
kasim : kedekot siot ko neh..
wan : eh kasim, ko nk g mn? td kata na pjm laptop??
kasim : dh ko xbg paswod cmne aku na pakai..(jeling)
wan : laa...kan aku da kata...TAK BOLEH.. itula password nyer..
terima kasih kerane sudi membace

lawak bola!!!

my new!!!
Nazmi : Ayah, harini Nazmi score 1 goal lawan Bahrain !
Ayah : Anak jiran sebelah tu score 10A SPM kau tau !!

~~

Anak jiran sebelah: ayah saya dpt 10A
Ayah jiran sebelah: anak jiran sebelah dapat 30 ribu menang sukan sea. Baru 17 tahun dah dapat duit macam tu kau bile dapat duit byk tu?
terima kasih kerane sudi membace

hari perkenalan...

my new!!!
Cikgu:selamat berkenalan....
Murid baru:kite Berkenalan hanya dalam laman muka buku....
Cikgu:sat gi cikgu hantar kau dekat guru besar baru tau...
Murid baru:Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu ooohh uwouwo
Cikgu:aku sakit hati dah ni
Murid baru:hati ku rasa sesuatu
Cikgu:cikgu kan kata dah nak hantar kamu dekat guru besar
Murid baru:dan pabila kau kata kau mau jumpa aku
Cikgu:sudah! tolong diam!
Murid baru:ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju huwoohuwoho
Cikgu:bdk ni mmg nk kena buku lima ngan aq ni!
Murid baru:itulah cinta yg satu..cinta di buku lima..
Cikgu:!@#$%@?
terima kasih kerane sudi membace

ilmu persilatan!!!

my new!!!
Perbualan cucu dan atuk. . .

Atuk: Dulu atuk pernah berlawan dengan 4 orang perompak sekaligus. Dengan menggunakan segala ilmu persilatan yang atuk miliki, atuk berjaya mengalahkan 3 orang perompak tu. . .

Cucu: Wah! Teror lah atuk. . . Tapi yang sorang lagi macam mana?

Atuk: Ha, dia tu lah yang bawa atuk pergi hospital. . .
terima kasih kerane sudi membace

lawak petir....

my new!!
suatu hari seorang anak tanya kepade bapanye::

anak : ayah asl kite nampak petir dahulu baru kite dengar bunyinye???
ayah : sebab mate dahulu baru telinga....
anak : x paham la ayah...
ayah : yelah mate kite terletak dihadapan dan telinga di tepi bersamaan di belakang mate so tulepasal kite nampak dulu baru dengar....sebab telinga dibelakang.....
anak : @!$#@$#%$#@
terima kasih kerane sudi membace

warning.. jangan hilang pen!!!

my new!!!
hilang pen - tak boleh bwat keje skolah
tak buat keje skolah - tak pandai
tak pandai - gagal SPM
...
gagal SPM - tak dapat masuk U
tak dpt Masuk U - takde ijazah

... ...... ......takde ijazah - tak boleh dpt keje

tak dapat keje - takde duit
takde duit - kusut masai
kusut masai - tak hensem
tak hensem - takde awek
tak ade awek - tak boleh kawin
takleh kawin - takde anak
takde anak - lonely
lonely - tertekan
tertekan - bunuh diri
#WARNING# - jangan hilang Pen ! ! =.=
terima kasih kerane sudi membace

hadiah bezday..

my new!!!
sayang s0k bezday baby...baby nk hadiah...
Ok baby...

Kees0kan arinya

nah baby hadiah..hepy bzday.bkak la.
Thank syg jap..erm...pe ni syg.xkn hadiah ni k0t,de0darant,png0rek tlinge,berus gg...gincu..erm.pe ni sume syg..
Xske ke baby...
Syg mcm perli baby je.tau la tgn bby kudung due2...xleh k0rek tlinge.pkai de0drant.nk brus gg,nk pkai gncu.smpai ati sygkn...
La,dlu baby p0n sme,bzday syg baby bg kas0t,st0king..tau la syg ni xde kaki due2..
Syg ni bls dndam ye...
A.ah,syg nk bls dendam kat baby.
Ah syg cacat
ah baby ag cacat.c0z bs0h brak gne kaki...syg ad tgn baby xde.
Ah gram22nye baby
terima kasih kerane sudi membace

~lawak memancing~

my new!!!
pada suatu ptg..seorg pemuda t'jmpe seorg pk ck sdang memancing..
Pemuda:pk ck tnga buat ape?
Pk ck:tnga memancing nak..pkck lapa..
Pemuda:klw mcm tu mri sye bwk pk ck pegi mkn..
Pk ck:terima kasih ye nak blnje pk ck mkn..
Pemuda:sme2..hm..da dpt brpe ekor pk ck dpt td?
Pk ck:kamu yg ke 5.
Pemuda:jmd%pj$xtgbd
terima kasih kerane sudi membace

~panadol~

my new!!!
Asari melihat rakannya, Ajoi sedang membuat kopi. Kemudian memasukkan sebutir ubat panadol ke dalamnya. Dengan kehairanan Asari bertanya kepada Ajoi…
Asari: “Kenapa kau masukkan panadol dalam kopi tu?”
Ajoi: “Kopi ni panas… bagi panadol kurang sikit panas dia…”
terima kasih kerane sudi membace

selsema burung...

my new...
‎"Doktor," kata seorang ayah melalui telefon, "Anak lelaki saya menderita Selsema Burung."
"Saya tahu,"jawab doktor.
"Semalam saya telah ke rumah anda dan memberinya ubat. Pisahkanlah dia dari semua orang yang ada di rumah."
"Tapi, doktor," kata ayah yang cemas itu.
"Dia telah mencium pembantu rumah kami."
"Kasihan. kalau begitu dia juga perlu dikuarantin."
"Tapi, doktor, saya juga telah mencium pembantu itu."
"Wah, ini rumit. Bererti anda juga sudah menyimpan benih penyakit itu."
"Ya, dan tidak lama setelah itu, saya juga mencium isteri saya."

"Celaka,"jawab doktor, "Kalau begitu saya sudah dijangkiti."
terima kasih kerane sudi membace

kehandalan hantu....

my new!!!
‎(3 ekor hantu sedang berbincang hendak menunjukkan kehandalan masing2)#

Hantu C (200thn pengalaman menghisap darah)

Hantu B (300thn pengalaman menghisap darah)

Hantu A (6000thn pengalaman menhisap darah)
--------------------------------------------------------------------------------

Hantu A : oke. kita lawan siapa yang paling banyak hisap darah dalam
masa yang singkat..dia menang...

Hantu C : oke. me go first----------zzuuurrrpppp--------(hilang)
x sampai 5minit..dia datang balik..mulut dia comot dengan
darah yang dia baru hisap sebentar tadi...siap mleleh lagi..

Hantu A & B : waaaahhh!!...lajuuu~ berapa bnyak darah yang ko hisap??

Hantu C : ko nampak 1 kampung kat sana tue?

Hantu A & B : nampak nampak !!.....kenapa??

Hantu C : habis sumua darah orang kat kampung tue aku hisap...
(dengan bangga diri)

Hantu A & B : waaaahhh!!..hebat2...

Hantu B : oke lah. giliran aku pulokk..---------zzzzuuurrrpp------(hilang)
x sampai 3minit..dia datang balik....separuh badan
da habis mandi darah...

Hantu A & C : waaaahhh!!..ni lagi laju..berapa banyak darah yang ko hisap?

Hantu B : ko nampak bandar kat sana tue?

Hantu A & C : nampak nampak!!..

Hantu B : habis sumua darah sampai bapak nenek orang kat bandar
tue aku hisap...(bangga mo mampus)...

Hantu A & C : waaahhhh!!!...terer gilaaa....

Hantu A : aku pulak...------zzzuuurrrrpppp-----(hilang)
x sampai seminit...dia datang balik..satu badan dipenuhi
dengan darah....

Hantu B & C : opocot kambing kawin ketam!!..waahhh!! laju gila ko...
berapa banyak darah yang dah ko hisap?

Hantu A : (tercungap-cungap) ko nampak pokok kelapa di depan ni?

Hantu B & C : nampak nampak nampak!!..jadi??

Hantu A : AKU X NAMPAK!!..
terima kasih kerane sudi membace

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...